Cursus Zwangerschapsyoga 
helpt je om lichamelijk & mentaal meer te ontspannen

Oefeningen en technieken die je ondersteunen in de zwangerschap

én tijdens de bevalling


Wat is Zwangerschapsyoga?

Veilig voor jou en jouw (buik)baby

Het belangrijkste bij zwangerschapsyoga is dat er oefeningen worden gedaan die er voor zorgen dat je je zowel sterker als meer ontspannen voelt. Daarbij zijn de oefeningen helemaal aangepast zodat ze veilig zijn voor jou én jouw baby. 


Aandacht voor lichamelijke & mentale veranderingen

Ook is er extra aandacht voor alle veranderingen die je kunt voelen door de zwangerschap. Dit kan lichamelijk zijn maar ook geestelijk. 

Je leert meer over jouw houding, hoe die het meest veilig is en hoe je deze gedurende de zwangerschap kunt aanpassen. Wist je bijvoorbeeld dat zwangerschapsyoga je veel kan leren over jouw bekken? Wat is belangrijk om in de gaten te houden en wanneer bezoek je bijvoorbeeld een bekkenfysio. Mentaal verandert er ook veel, dit kan ervoor zorgen dat je veel in jouw hoofd gaat zitten, gaat piekeren of je veel zorgen maakt, waardoor je meer stress ervaart. De yogaoefeningen helpen om je te focussen op jouw lichaam zodat je ook meer rust in je hoofd zult krijgen.


Ademtechnieken

Als laatste maar zeker niet de minste, jouw adem. Goed ademen heeft veel voordelen. Zeker als je zwanger bent. Maar hoe doe je dat? Je leert meer over jouw adem en welke ademtechnieken jou kunnen helpen voor meer ontspanning. Wat helemaal fijn is, is dat wanneer je regelmatig deze ademtechnieken oefent je deze kunt gebruiken bij jouw bevalling. Bijvoorbeeld bij het omgaan met de weeën.


Wat heb je nog meer nodig (naast zwangerschapsyoga)?

Om je écht goed te kunnen voorbereiden op de bevalling én op het aanstaande ouderschap is er meer nodig dan alleen zwangerschapsyoga. Door mijn vier zwangerschappen én (medische) bevallingen weet ik wat écht belangrijk is om een bevalling op een positieve, rustige en fijne manier te kunnen ervaren. Dit kun je bereiken door jezelf goed te informeren. Deze cursus Zwangerschapsyoga gaat je daarbij helpen, omdat je alle belangrijke informatie die jij nodig hebt er gewoon bijkrijgt.

Check hier direct of jouw zorgverzekeraar onze cursussen (gedeeltelijk) vergoeden!

Maandag

Gesloten

dinsdag

Gesloten

Woensdag

Gesloten

donderdag

Gesloten

vrijdag

Gesloten

ZATERdag

09:30 - 13:00 uur

WAAROM KIES JE BABYBORAH

Wat het jou (en je partner) gaat opleveren

Bewustzijn vergroten

Door middel van een aantal (aangepaste) yogaoefeningen leer je om je bewuster te worden van jouw (zwangere) lichaam. Je leert de signalen die jouw lichaam beter herkent en daardoor meer vertrouwen in jezelf krijgt. Ook gaan we samen oefenen om dagelijkse handelingen bewuster te doen. Wanneer je meer op dit moment leeft kun je (samen met jouw partner) nog meer genieten van jouw zwangerschap en het moederschap.

Minder angst

Zorgen voor angst is normaal tijdens de zwangerschap, maar ook in het prille moederschap. Het kan iets zijn waar je altijd al mee moet dealen. Of omdat je negatieve ervaringen hebt gehad met een vorige zwangerschap of bevalling. Soms kan het helpen om deze zorgen of angsten te delen. Maar ook met behulp van verschillende oefeningen helpen ik hier beter mee om te kunnen gaan. Ook jouw partner kan hier een belangrijke rol spelen en ervoor zorgen dat je ondersteund en minder angstig moet voelen

Ontspanning

Een ontspannen lichaam en hoofd heeft vele voordelen: je denken is meer helder, je lichamelijk klachten nemen af ​​en je lichaam is in staat de juiste hormonen te maken voor nog meer ontspanning. De oefeningen in de lessen zorgen voor een ontspannen lichaam en ontspannen gevoel. Ook thuis kun je de oefeningen gebruiken om bijvoorbeeld beter in slaap te komen. In de les samen met jouw partner leer je hoe je elkaar misschien kunt helpen door bijvoorbeeld massages.

Positieve mindset

Door aan een positieve mindset te werken, wordt het gemakkelijker om nieuwe situaties zonder angst tegemoet te gaan. Tijdens de lessen gaan we hier samen oefenen. Altijd positief is onmogelijk daarom is er genoeg ruimte om jouw zorgen en frustraties te kunnen delen. Ook steun van andere moeders kan namelijk erg positief werken. Ook jouw partner zit in een nieuwe, spannende fase waardoor het erg goed kan zijn om een ​​aantal minder samen te volgen.

Minder klachten

Tijdens de les leer je hoe je op een simpele manier beter kunt gaan met ongemakken of zelfs klachten kunt verminderen. De houdingen, ontspanningsoefeningen, yoga en een positieve mindset helpen zeker. Tijdens partnerlessen krijg je tips hoe jouw partner jou kan ondersteunen en andersom.

Lichaam & geest

Je lichaam en geest hebben enorm veel invloed op elkaar en als één van beide niet goed werkt zijn vaak beiden uit balans. In de mindere leer ik welke oefeningen je kunt doen om beide weer beter in balans te krijgen. Samen met je partner en/of alleen staan ​​we stil bij dat wat er in jouw lichaam en hoofd is. Door goed te luisteren naar de signalen die het lichaam geeft en daar vervolgens iets mee te doen zijn ze weer in evenwicht.

 

“Door anderen dichterbij zichzelf te brengen, doe ik dat ook steeds weer voor mijzelf. Eén van de manieren voor mij om weer dieper naar binnen te keren.”

Deborah Lodhia - Gibson
‌coach, BabyBorah

Happy Moeders

Emmy

Ik heb Deborah bijna een half jaar iedere week als coach mogen zien tijdens mijn zwangerschap. Deborah is een hele vriendelijke, kundige en betrokken vrouw met humor. In de lessen deelt ze ook haar eigen ervaringen met zwangerschap, bevallen en het moederschap. Hierdoor ontstond er gelijk een fijne open sfeer in de groep en durfde ik ook mijn eigen ervaringen te delen. Positief of negatief, Deborah schept ruimte voor alles!

Maaike

Mijn eerste bevalling eindigde na 16 uur in een keizersnede. Ik raakte meerdere malen in paniek ondanks dat ik yogalessen had gevolgd. De lessen die ik destijds heb gehad waren niet gefocust op de ademhaling en bewustwording van het lichaam. Deborah heeft mij geleerd te vertrouwen op mijzelf. Onze tweede dochter is via de natuurlijke weg gekomen in 7 uur tijd. Ik was rustig, wist wat ik moest doen en ben zelfs onder de douche in slaap gevallen terwijl de weeën door bleven gaan. Door de ademhalingstechnieken zat ik in mijn eigen bubbel en had ik amper pijn. Ik ging bewust mijn bevalling en moederschap in.

Mariska

Mijn bevalling liep uiteraard anders dan ik van tevoren bedacht had. Maar door de ontspanningsoefeningen én de positieve mindset die Deborah met haar lessen brengt, is het voor mij een hele bijzondere ervaring geworden. Het ter wereld brengen van mijn baby stond centraal in plaats van de pijn. Als je tegen jouw bevalling opkijkt, zou ik de lessen bij Deborah zeker aanraden.

Lenneke

Voor mijn bevalling heb ik de zwangerschapscursus mogen volgen bij Deborah. Maar ook na de bevalling had ik behoefte aan lessen waarin je even helemaal tot ontspanning komt. Heerlijk zo’n moment voor mezelf! Daarnaast is het ook heel fijn om mede moeders te leren kennen en met elkaar onze verhalen te delen.

Vyrena

Deborah is een open en vriendelijke vrouw, waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik keek daarom ook elke week uit naar de lessen, omdat ik dan even helemaal met mijzelf en de baby bezig kon zijn. Juist in deze tweede zwangerschap schoot tijd voor mijzelf er nogal eens bij in. In het stukje theorie hoorde ik ook weer nieuwe dingen welke ik niet wist, en maakte mij bewust van het feit dat ik een keus heb in heel veel dingen rondom de baby en de bevalling. Een goede raad van Deborah was dan ook altijd: volg je hart!

Sylvia

Ik heb de cursus gevolgd om mij meer inzicht te geven in mijn zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. Deborah coacht je op verschillende gebieden. ik heb de lessen als heel prettig ervaren, juist omdat Deborah een prettige sfeer wist te creëren door haar vriendelijke en open houding. Deborah coacht je vanuit haar persoonlijke ervaringen. Daardoor heeft ze mij echt geholpen om de bevalling ontspannen in te gaan.