Zwangerschapsyoga

Veilig voor jouw zwangere lichaam en jouw buik-baby


Wat houdt het in?

Veilig voor jou en jouw (buik)baby

Het belangrijkste bij zwangerschapsyoga is dat er oefeningen worden gedaan die er voor zorgen dat je je zowel sterker als meer ontspannen voelt. Daarbij zijn de oefeningen helemaal aangepast zodat ze veilig zijn voor jou én jouw baby. 


Aandacht voor lichamelijke & mentale veranderingen

Ook is er extra aandacht voor alle veranderingen die je kunt voelen door de zwangerschap. Dit kan lichamelijk zijn maar ook geestelijk. 

Je leert meer over jouw houding, hoe die het meest veilig is en hoe je deze gedurende de zwangerschap kunt aanpassen. Wist je bijvoorbeeld dat zwangerschapsyoga je veel kan leren over jouw bekken? Wat is belangrijk om in de gaten te houden en wanneer bezoek je bijvoorbeeld een bekkenfysio. Mentaal verandert er ook veel, dit kan ervoor zorgen dat je veel in jouw hoofd gaat zitten, gaat piekeren of je veel zorgen maakt, waardoor je meer stress ervaart. De yogaoefeningen helpen om je te focussen op jouw lichaam zodat je ook meer rust in je hoofd zult krijgen.


Ademtechnieken

Als laatste maar zeker niet de minste, jouw adem. Goed ademen heeft veel voordelen. Zeker als je zwanger bent. Maar hoe doe je dat? Je leert meer over jouw adem en welke ademtechnieken jou kunnen helpen voor meer ontspanning. Wat helemaal fijn is, is dat wanneer je regelmatig deze ademtechnieken oefent je deze kunt gebruiken bij jouw bevalling. Bijvoorbeeld bij het omgaan met de weeën.


Wat heb je nog meer nodig (naast zwangerschapsyoga)?

Om je écht goed te kunnen voorbereiden op de bevalling én op het aanstaande ouderschap is er meer nodig dan alleen zwangerschapsyoga. Door mijn vier zwangerschappen én (medische) bevallingen weet ik wat écht belangrijk is om een bevalling op een positieve, rustige en fijne manier te kunnen ervaren. Dit kun je bereiken door jezelf goed te informeren. Deze cursus Zwangerschapsyoga gaat je daarbij helpen, omdat je alle belangrijke informatie die jij nodig hebt er gewoon bijkrijgt.

Check hier direct of jouw zorgverzekeraar onze cursussen (gedeeltelijk) vergoeden!

Maandag

Gesloten

dinsdag

Gesloten

Woensdag

Gesloten

donderdag

Gesloten

vrijdag

Gesloten

ZATERdag

09:30 - 13:00 uur

WAAROM KIES JE BABYBORAH

Wat het jou (en je partner) gaat opleveren

Bewustzijn vergroten

Door middel van een aantal (aangepaste) yogaoefeningen leer je om je bewuster te worden van jouw (zwangere) lichaam. Je leert de signalen die jouw lichaam beter herkent en daardoor meer vertrouwen in jezelf krijgt. Ook gaan we samen oefenen om dagelijkse handelingen bewuster te doen. Wanneer je meer op dit moment leeft kun je (samen met jouw partner) nog meer genieten van jouw zwangerschap en het moederschap.

Minder angst

Zorgen voor angst is normaal tijdens de zwangerschap, maar ook in het prille moederschap. Het kan iets zijn waar je altijd al mee moet dealen. Of omdat je negatieve ervaringen hebt gehad met een vorige zwangerschap of bevalling. Soms kan het helpen om deze zorgen of angsten te delen. Maar ook met behulp van verschillende oefeningen helpen ik hier beter mee om te kunnen gaan. Ook jouw partner kan hier een belangrijke rol spelen en ervoor zorgen dat je ondersteund en minder angstig moet voelen

Ontspanning

Een ontspannen lichaam en hoofd heeft vele voordelen: je denken is meer helder, je lichamelijk klachten nemen af ​​en je lichaam is in staat de juiste hormonen te maken voor nog meer ontspanning. De oefeningen in de lessen zorgen voor een ontspannen lichaam en ontspannen gevoel. Ook thuis kun je de oefeningen gebruiken om bijvoorbeeld beter in slaap te komen. In de les samen met jouw partner leer je hoe je elkaar misschien kunt helpen door bijvoorbeeld massages.

Positieve mindset

Door aan een positieve mindset te werken, wordt het gemakkelijker om nieuwe situaties zonder angst tegemoet te gaan. Tijdens de lessen gaan we hier samen oefenen. Altijd positief is onmogelijk daarom is er genoeg ruimte om jouw zorgen en frustraties te kunnen delen. Ook steun van andere moeders kan namelijk erg positief werken. Ook jouw partner zit in een nieuwe, spannende fase waardoor het erg goed kan zijn om een ​​aantal minder samen te volgen.

Minder klachten

Tijdens de les leer je hoe je op een simpele manier beter kunt gaan met ongemakken of zelfs klachten kunt verminderen. De houdingen, ontspanningsoefeningen, yoga en een positieve mindset helpen zeker. Tijdens partnerlessen krijg je tips hoe jouw partner jou kan ondersteunen en andersom.

Lichaam & geest

Je lichaam en geest hebben enorm veel invloed op elkaar en als één van beide niet goed werkt zijn vaak beiden uit balans. In de mindere leer ik welke oefeningen je kunt doen om beide weer beter in balans te krijgen. Samen met je partner en/of alleen staan ​​we stil bij dat wat er in jouw lichaam en hoofd is. Door goed te luisteren naar de signalen die het lichaam geeft en daar vervolgens iets mee te doen zijn ze weer in evenwicht.

“Doordat ik mezelf meerdere keren ben verloren in moeilijke(re) situaties weet ik nu hoe ik jou kan begeleiden om weer dichterbij jezelf te komen.”

Deborah Lodhia - Gibson
‌coach, BabyBorah

Grateful Mommy's

Femke

Deelgenomen aan de cursus. Het was heel fijn om een aantal weken achter elkaar stil te staan bij de bevalling. De oefeningen, informatie en fijne gesprekken met de andere zwangeren hebben geholpen in mijn eigen kracht te staan. Ook de partnerles was heel prettig, heb een mooie verbinding kunnen maken met mijn vriend en kijk nu met vertrouwen uit naar de bevallig. Bedankt Deborah!

Maartje

De cursus was elke keer weer een heerlijk ontspannen momentje voor mezelf! Maar daarnaast krijg je elke les waardevolle informatie. Voor dat ik aan de cursus begon had ik nog geen idee hoe ik me kon voorbereiden op de bevalling en hoe ik het graag zou willen. Maar nu kan ik vol vertrouwen mijn geboorteplan gaan maken en mijn wensen uitspreken! Dankjewel Deborah voor alle fijne lessen!

Esseline

De Zwangerschapscursus gevolgd bij BabyBorah en heb hier enorm veel geleerd. Ontspanning, beweging, houding en de voorbereiding op de bevalling. De cursus heeft mij veel vertrouwen gegeven. Heel veel dank Deborah! Ik kan deze cursus aan elke aanstaande mama aanbevelen!

Mara

Hele fijne cursus gehad bij Deborah. Over ieder deel van de zwangerschap en kraamtijd hebben we het samen gehad waarbij we alle vragen mochten stellen die we hadden. De oefeningen en ontspanning waren heel erg fijn en raad het iedereen zeker aan!

Janneke

Heel blij dat ik deel genomen heb aan deze cursus. Dit is mijn eerste zwangerschap en soms is de info die je overal kan vinden best overweldigend. Bij Deborah ben ik een stuk wijzer geworden en ik heb daardoor ook meer vertrouwen in de bevalling zelf. Tijdens de lessen deden we onder meer ademhalings- en ontspanningsoefeningen waar ik thuis ook veel aan heb. Ook de partnerles was fijn voor mij en mijn vriend.

Ingrid

Ik heb de 6-weekse cursus gevolgd bij BabyBorah in de periode toen ik 27-32 weken zwanger was van mijn eerste kindje. Het was heel fijn om elke week even een moment te hebben van rust en echt even stil te staan bij de zwangerschap. Het was ook fijn om met lotgenoten te kletsen over hun ervaringen. Ik heb door Deborah het volste vertrouwen gekregen in moeder natuur!