Over de Coach

Deborah Lodhia- Gibson, 33 jaar, echtgenote, moeder en mama-coach.

Deborah Lodhia- Gibson

Hoi, leuk je dat je terecht bent gekomen op mijn website. 
Ik zal mij even voorstellen..


“Ik ben Deborah, geboren in 1987 in Velp en opgegroeid in Duiven. Inmiddels ben ik al 5 jaar ontzettend gelukkig getrouwd met Kishan Lodhia, jaja hoor ik je denken dat zal wel. Nou ik ben niet van het romantiseren dus je kunt het gerust van me aannemen ;)! En als laatste, maar zeker niet als minste, ben ik moeder van Sem (13 jaar en een onwijze puber) en van Zoë (3 jaar en onze peuter-puber).


Moeder zijn is mijn eerste fulltime baan, wat inhoudt dat ik overdag thuis ben bij de kinderen en zoveel mogelijk probeer om ’s avonds mijn lessen te geven. Ik geniet enorm van het moederschap in al haar vormen. Maar soms is thuismoeder zijn ook een vreselijk zware taak. Een goede balans hierin vinden is altijd een pittige klus met ups en downs.

In ons gezin hebben wij ook een trouwe, 10-jarige, golden retriever die luistert naar de naam Mexx. Op ons landgoed (Mariendaal) waar wij wonen, hadden we wel een goede waakhond kunnen gebruiken. Helaas voldoet ze daar totaal niet aan.. maar is ze een echte lieve knuffelhond. Waar we natuurlijk enorm van genieten. Onze Kitten Tippy van een paar weken kan straks haar lol op met alle muizen hier in de tuin en heel soms in huis.

 

Zowel doordeweeks als in de weekenden ontvangen wij gasten in onze zelfstandige B&B aan huis. We ontmoeten op deze manier veel mensen waarmee wij onze mooie locatie, half in het bos, delen.

Ons huis en de grote tuin eromheen geven mij de rust, ruimte en een dagelijks vakantiegevoel. Meer dan ik ooit had durven dromen voor een huis.

Om echt te ontspannen plof ik neer op de bank met netflix of ben ik creatief bezig. Haken, breien, stippen op porselein ik vind het heerlijk.

Als klein meisje gaf ik les aan mijn knuffels, poppen en alle buurkinderen. Ik lette goed op hoe mijn kleuterjuf dat deed en kopieerde haar skills. Hier moet mijn passie voor onderwijzen wel zijn ontwikkeld, dat kan niet anders.

Er was dan ook niemand die zich verbaasde over het feit dat ik na de HAVO mijn HBO- diploma aan de PABO ging halen. Ik werd leerkracht basisonderwijs, ging aan de slag als invalkracht en deed ervaring op terwijl ik langere periodes dezelfde groep had. Ik verdiepte mij in het pedagogisch en didactisch begeleiden en specialiseerde mij in het jonge kind.

Het onderwijzen, inspireren en coachen van kinderen vind ik echt heerlijk. Dat geeft mij energie en maakte dat ik voldoening haalde uit mijn werk. Ik was tevreden met mijzelf doordat ik iets kon betekenen in deze maatschappij.

 

Helaas had het ook een keerzijde; alle rompslomp (onderwijsinspectie, normen waar kinderen aan moeten voldoen) er omheen…blegh vreselijk vond ik dat. Het zorgde ervoor dat ik niet de leerkracht kon zijn die ik voor ogen had. Ik begeleid veel liever vanuit behoeften en niet door de competenties van kinderen en hun resultaten te vergelijken met de middenmoot. Dus besloot ik verder te kijken..

 

Ik deed een cursus mindfulness, volgde lessen Dru- yoga en merkte al snel dat ik in staat was anders naar situaties te kijken. Niet alleen veranderde mijn visie maar ging ik de dingen ook anders benaderen. Ik leerde hoe je zowel yoga als mindfullnes kunt toepassen in het moederschap en hoeveel mooier en rijker mijn leven daarvan werd. Ik kon bewuster kijken naar het leven en zo ook naar mijn rol als moeder. De levensgenieter in mij is hiermee nog sterker geworden.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik geen cursus gevolgd en was ik amper voorbereid. Ik wist niet wat mij overkwam en vond met name de bevalling behoorlijk heftig. Toen ik voor de tweede keer zwanger raakte wist ik….dit kan en moet anders!

 

Dus volgde ik een zwangerschapscursus. Hier leerde ik ontspannen, vooral in moeilijke situaties. Toen ik ging bevallen was ik er klaar voor, ik had meer zelfvertrouwen in mijn lichaam en het proces en wist wat er ging gebeuren. Ook manlief had ik meegenomen naar de partnerworkshop dus dat moest goed komen. En dat bleek, ik kan met tevredenheid terug kijken op deze bevalling. Zowel ik als mijn kindje hebben hierdoor een fijne start gekregen. Betekend dit dat ik een perfecte bevalling heb gehad? Haha, nee hoor verre van. Een perfecte bevalling bestaat in mijn ogen niet. Belangrijker is om te weten welke keuzes je hebt en vertrouwen te voelen dat het je gaat lukken. De manier waarop je in jouw kracht staat tijdens de zwangerschap en de bevalling en daarin de regie kunt houden is heel belangrijk.

Ik kreeg de kans om zelf lessen te gaan verzorgen voor zwangere vrouwen, in eerste instantie was ik terughoudend. Lesgeven lukte me wel, aan kinderen. Maar hoe werkt dat met volwassen, zwangere vrouwen? Ik besloot er voor te gaan en deed ervaring op als zwangerschapscoach.

 

Al na het geven van de eerste les voelde ik hoe mijn passie voor het lesgeven en mijn interesse voor (aanstaande) moeders en hun zwangerschap samenkwam. De lessen geef ik in volledige ontspanning en de cursisten zelf gaan na de les ontspannen naar huis. Toen ik mij dát realiseerde wist ik het zeker…..dit is mijn droombaan!

 

Met de kennis over het (zwangere) vrouwenlichaam, de ervaringen met de verschillende oefeningen en de ervaringen in het lesgeven ben ik mijn eigen bedrijf gestart en zijn de cursussen van BabyBorah ontstaan.

 

Bij de huidige cursisten ontdekte ik, dat na de zwangerschap en de bevalling, er nog steeds behoefte is (en misschien zelfs nog wel meer) aan begeleiding.  Met name in de zoektocht naar een bewuster leven als moeder. Dat is de reden waarom ik jou deze twee mooie cursussen, die goed op elkaar aansluiten, kan aanbieden.


Natuurlijk zit ook het werken met kinderen nog steeds in mijn bloed, vandaar dat ik ook ga starten met het geven van Kinderyoga. Want zeg nou zelf, die rust en het vertrouwen in je lichaam gun je kinderen toch ook.

 

Bij deze nodig ik jou en eventueel jouw kinderen van harte uit om een proefles mee te komen doen. Kom gewoon eens vrijblijvend ervaren wat mijn lessen voor jou of jouw kids kunnen betekenen…


Ik hoop je snel te ontmoeten in Arnhem of Ede!

Liefs, Deborah

“ik heb mijn passie voor lesgeven, yoga en mindfulness gecombineerd met mijn passie voor het (aanstaande) moederschap”

Deborah Lodhia - Gibson
‌coach, BabyBorah

Happy Moeders

Emmy

Ik heb Deborah bijna een half jaar iedere week als coach mogen zien tijdens mijn zwangerschap. Deborah is een hele vriendelijke, kundige en betrokken vrouw met humor. In de lessen deelt ze ook haar eigen ervaringen met zwangerschap, bevallen en het moederschap. Hierdoor ontstond er gelijk een fijne open sfeer in de groep en durfde ik ook mijn eigen ervaringen te delen. Positief of negatief, Deborah schept ruimte voor alles!

Maaike

Mijn eerste bevalling eindigde na 16 uur in een keizersnede. Ik raakte meerdere malen in paniek ondanks dat ik yogalessen had gevolgd. De lessen die ik destijds heb gehad waren niet gefocust op de ademhaling en bewustwording van het lichaam. Deborah heeft mij geleerd te vertrouwen op mijzelf. Onze tweede dochter is via de natuurlijke weg gekomen in 7 uur tijd. Ik was rustig, wist wat ik moest doen en ben zelfs onder de douche in slaap gevallen terwijl de weeën door bleven gaan. Door de ademhalingstechnieken zat ik in mijn eigen bubbel en had ik amper pijn. Ik ging bewust mijn bevalling en moederschap in.

Mariska

Mijn bevalling liep uiteraard anders dan ik van tevoren bedacht had. Maar door de ontspanningsoefeningen én de positieve mindset die Deborah met haar lessen brengt, is het voor mij een hele bijzondere ervaring geworden. Het ter wereld brengen van mijn baby stond centraal in plaats van de pijn. Als je tegen jouw bevalling opkijkt, zou ik de lessen bij Deborah zeker aanraden.

Lenneke

Voor mijn bevalling heb ik de zwangerschapscursus mogen volgen bij Deborah. Maar ook na de bevalling had ik behoefte aan lessen waarin je even helemaal tot ontspanning komt. Heerlijk zo’n moment voor mezelf! Daarnaast is het ook heel fijn om mede moeders te leren kennen en met elkaar onze verhalen te delen.

Vyrena

Deborah is een open en vriendelijke vrouw, waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik keek daarom ook elke week uit naar de lessen, omdat ik dan even helemaal met mijzelf en de baby bezig kon zijn. Juist in deze tweede zwangerschap schoot tijd voor mijzelf er nogal eens bij in. In het stukje theorie hoorde ik ook weer nieuwe dingen welke ik niet wist, en maakte mij bewust van het feit dat ik een keus heb in heel veel dingen rondom de baby en de bevalling. Een goede raad van Deborah was dan ook altijd: volg je hart!

Sylvia

Ik heb de cursus gevolgd om mij meer inzicht te geven in mijn zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. Deborah coacht je op verschillende gebieden. ik heb de lessen als heel prettig ervaren, juist omdat Deborah een prettige sfeer wist te creëren door haar vriendelijke en open houding. Deborah coacht je vanuit haar persoonlijke ervaringen. Daardoor heeft ze mij echt geholpen om de bevalling ontspannen in te gaan.