Meer over Bewust Zwanger & Bevallen

zwangerschapscursus

Van harte gefeliciteerd met jouw zwangerschap!

Bewust Zwanger & Bevallen

In deze complete (opfris)cursus (let op nu alleen mogelijk in de 6- weekse cursus):

- leer bewuster te worden van jouw zwangere lichaam
- krijg meer vertrouwen in jezelf
- oefeningen die kwaaltjes, ongemak en pijn verminderen
- ervaar je diepe ontspanning en oefen je hoe je dit zelf kunt toepassen
- én bereid je je tegelijkertijd voor op de bevalling
Meld je nu meteen aan of kom eerst een proefles volgen. En ervaar al na één les de voordelen!

Wat de lessen jou opleveren

Bewustwording

Alles wordt duidelijker wanneer je je er bewuster van gaat worden. Allereerst de bewustwording van jouw veranderende lichaam tijdens de zwangerschap. De signalen die jou lichaam geeft om jou iets duidelijk te maken. Wanneer je hier vertrouwder mee wordt, erop durft vertrouwen en er vervolgens ook echt mee aan de slag gaat zal jouw zelfvertrouwen ook groeien. Dit gaat jou ook helpen tijdens de bevalling. Tegelijkertijd verandert er ook mentaal heel veel. Je transformeert namelijk van vrouw in een moeder. Je hier bewust van zijn gaat je helpen om de (levens)lessen die hiermee gepaard gaan beter te begrijpen. Lessen als grenzen durven aangeven, loslaten (van belemmerende gedachten en angsten), keuzes maken vanuit liefde in plaats vanuit angst. Als je hier in jouw zwangerschap al mee aan de slag gaat zul je daar als pas geboren moeder veel baat bij hebben. Het vergroten van jouw bewustzijn op zowel lichamelijk als mentaal vlak gaat je meer rust en overgave opleveren.

Ontspanning

Wanneer jouw lichaam ontspannen is functioneert het op alle vlakken beter. Een lichaam dat veel spanning met zich meedraagt geeft, op zowel korte als lange termijn, ongemak en pijn. In ontspanning kun je ook beter voelen in plaats van alleen maar in je hoofd zitten. De oefeningen in combinatie met de adem(technieken) zorgen voor volledige ontspanning in het lichaam en geven mentaal een relaxed gevoel. Met behulp van helpende visualisaties tijdens het ontspannen kun je een werkelijkheid creëren die voor jouw brein slecht te onderscheiden is van de echte werkelijkheid. De verschillende manieren waarop je leert ontspannen kun je in elke situatie toepassen. In de zwangerschap bij klachten, tijdens de bevalling om het proces te bevorderen en minder pijn te ervaren en als laatste in de periode erna om te herstellen of tot rust te komen.

Contact met andere moms-to-be

De lessen worden in groepsverband gegeven en geven de ruimte om jouw persoonlijke ervaringen, zowel leuke als minder leuke, te kunnen delen met andere aanstaande moeders. Door elkaar elke week te ontmoeten ontstaat er vaak een band en soms leuke contacten waar je wellicht ook nog iets aan hebt na de bevalling. Elke nieuwe cursus of lessenreeks start met een nieuw WhatsApp groepje waar je je bij aan kunt sluiten, voor tips, vragen of gewoon te connecten. 

Bewuste keuzes maken

 Elke zwangerschap en daardoor ook de bevalling is weer anders. Door bewuste keuzes te maken met betrekking tot jouw zwangerschap en de bevalling zorg je dat je de regie zelf in handen houd. Dit zorgt ervoor dat je met een tevreden gevoel kunt terug kijken op jouw unieke geboorte- ervaring. Neem je bijvoorbeeld voor om bij elk onderzoek, behandeling, interventie, advies enzovoorts eerst verder te vragen. Of ga zelf op onderzoek uit. Vertrouw je daarna nog steeds op een keuze/advies van een ander en ben je daar helemaal oke mee is ook dat een bewuste keuze. Maar dan wel die van jou.

Ademtechnieken

Op de goede manier gebruiken van de adem is een belangrijk onderdeel in de lessen. De adem vertelt hoe het met je gaat maar ook hoe je deze op de juiste manier inzet om zo beter te ontspannen. De adem is er altijd en gaat je helpen om van het hoofd terug in het lichaam te komen, je beter te voelen en natuurlijk ter ondersteuning in verschillende fases van de bevalling. Ook bevorder je hiermee de aanmaak van zeer belangrijke hormonen voor de bevalling en ook weer daarna wanneer je baby geboren is.

Contact met jouw buik-baby

De eerste vormen van contact kunnen er al zijn nog voordat je officieel weet dat je zwanger bent. Een diepere connectie met jouw baby. Klinkt dat wat gek of geloof je daar niet in, een band opbouwen met jouw kindje hoeft zeker niet te wachten tot na de bevalling. Sterker nog, de tastzin is het eerste zintuig wat je baby ontwikkeld in de buik.  De hechting met jouw baby gebeurd dus al voordat je je jouw baby in de armen hebt kunnen sluiten. Opbouwen en versterken van jullie band tijdens de zwangerschap? In de les leer je hoe je dit kunt doen.

Aanvraagformulier

  •  

“Door anderen dichterbij zichzelf te brengen, doe ik dat ook steeds weer voor mijzelf. Eén van de manieren voor mij om dieper naar binnen te keren.”

Deborah Lodhia - Gibson
‌coach, BabyBorah

Grateful Mommy's

Emmy

Ik heb Deborah bijna een half jaar iedere week als coach mogen zien tijdens mijn zwangerschap. Deborah is een hele vriendelijke, kundige en betrokken vrouw met humor. In de lessen deelt ze ook haar eigen ervaringen met zwangerschap, bevallen en het moederschap. Hierdoor ontstond er gelijk een fijne open sfeer in de groep en durfde ik ook mijn eigen ervaringen te delen. Positief of negatief, Deborah schept ruimte voor alles!

Maaike

Mijn eerste bevalling eindigde na 16 uur in een keizersnede. Ik raakte meerdere malen in paniek ondanks dat ik yogalessen had gevolgd. De lessen die ik destijds heb gehad waren niet gefocust op de ademhaling en bewustwording van het lichaam. Deborah heeft mij geleerd te vertrouwen op mijzelf. Onze tweede dochter is via de natuurlijke weg gekomen in 7 uur tijd. Ik was rustig, wist wat ik moest doen en ben zelfs onder de douche in slaap gevallen terwijl de weeën door bleven gaan. Door de ademhalingstechnieken zat ik in mijn eigen bubbel en had ik amper pijn. Ik ging bewust mijn bevalling en moederschap in.

Mariska

Mijn bevalling liep uiteraard anders dan ik van tevoren bedacht had. Maar door de ontspanningsoefeningen én de positieve mindset die Deborah met haar lessen brengt, is het voor mij een hele bijzondere ervaring geworden. Het ter wereld brengen van mijn baby stond centraal in plaats van de pijn. Als je tegen jouw bevalling opkijkt, zou ik de lessen bij Deborah zeker aanraden.

Lenneke

Voor mijn bevalling heb ik de zwangerschapscursus mogen volgen bij Deborah. Maar ook na de bevalling had ik behoefte aan lessen waarin je even helemaal tot ontspanning komt. Heerlijk zo’n moment voor mezelf! Daarnaast is het ook heel fijn om mede moeders te leren kennen en met elkaar onze verhalen te delen.

Vyrena

Deborah is een open en vriendelijke vrouw, waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik keek daarom ook elke week uit naar de lessen, omdat ik dan even helemaal met mijzelf en de baby bezig kon zijn. Juist in deze tweede zwangerschap schoot tijd voor mijzelf er nogal eens bij in. In het stukje theorie hoorde ik ook weer nieuwe dingen welke ik niet wist, en maakte mij bewust van het feit dat ik een keus heb in heel veel dingen rondom de baby en de bevalling. Een goede raad van Deborah was dan ook altijd: volg je hart!

Sylvia

Ik heb de cursus gevolgd om mij meer inzicht te geven in mijn zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. Deborah coacht je op verschillende gebieden. ik heb de lessen als heel prettig ervaren, juist omdat Deborah een prettige sfeer wist te creëren door haar vriendelijke en open houding. Deborah coacht je vanuit haar persoonlijke ervaringen. Daardoor heeft ze mij echt geholpen om de bevalling ontspannen in te gaan.