Bewust Moederschap

Yogacursus voor mama & nog veel meer

Bewust Moederschap

In de wekelijkse lessen van deze yogacursus help ik je door middel van yoga, mindfulness en ademoefeningen jouw balans te vinden. Ontdek wat jou energie kost en wat jou energie geeft.


Wil jij :

– af en toe een momentje voor jezelf;
– meer rust in de dagelijkse drukte;
– je minder gestresst en prikkelbaar voelen;
– praktische tips en (yoga) oefeningen voor thuis;
– en een plek om andere mama’s te ontmoeten?


Meld je dan nu aan voor een proefles en ervaar na één les al de voordelen!

Het moederschap is prachtig, geeft voldoening en de liefde die je krijgt van jouw kinderen…daar kan niets tegen op, 
Maar tegelijkertijd is het ook intens, vermoeiend en kan het je soms ongelooflijk onzeker maken.

We stellen enorm hoge eisen aan onszelf,  raken gestrest en lopen onszelf voorbij. 
Hierdoor zijn we weer extra prikkelbaar en dit heeft weer effect op onze kinderen en het gezin.

Door de wekelijkse momentjes voor jezelf, simpele oefeningen én de theorie ga je ervaren dat alles wat je nodig hebt al in jou zit.


Samen gaan we op zoek naar de beste versie van jezelf!

Wat de lessen jou opleveren

In deze mooie, maar ook spannende fase van jouw leven heb je vast veel vragen.
Je zwangere lichaam verandert continu en dat kan je soms onzeker maken.

Bewustwording

Door middel van milde yoga oefeningen leer je om weer bewuster te worden van je lichaam. Door bewust in je lichaam te staan krijg je meer zelfvertrouwen. Ook gaan we kijken naar de balans tussen dat wat jouw energie kost en dat wat jou een energie boost geeft. Door bewuster in het leven te staan lukt het jou straks om optimaal te genieten van het moederschap.

Ontspanning

In de lessen leer je welke oefeningen jou helpen om rustig te worden of te blijven. In het moederschap kom je vaak in situaties terecht waarbij je het hoofd koel moet houden. Je bereikt het meeste door rustig en ontspannen te handelen. De ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je met een ontspannen lichaam en relaxed gevoel naar huis gaat.

Positieve mindset

Door aan een positieve mindset te werken word het makkelijker om de uitdagende situaties, die het moederschap met zich meebrengt, zonder stress tegemoet te gaan. Je zult merken dat ook het delen van ervaringen en het ontvangen van steun uit de groep hier aan bijdraagt.

Een momentje voor jezelf

De wekelijkse lessen zorgen direct voor een afgebakende tijd voor jou alleen. Hoe hard we onszelf soms ook voor nemen iets voor onszelf te doen, in de drukte van de dag komt dat er vaak niet van. Of je weet gewoonweg niet hoe je dat kan doen. Ik ga je wat je oefeningen leren die je thuis makkelijk kunt uitvoeren om even te ontspannen. Deze oefeningen kunnen zonder maar ook zeker met jouw kind(eren) erbij. Dat wil toch iedereen?

Contact met andere mommy's

Wat voor een moeder je ook bent, iedereen loopt wel eens ergens tegen aan. Vaak denk je dat je de enige bent met dit probleem en dit kan weer zorgen voor onzekerheid. Door het wekelijkse contact met de andere moeders leer je elkaar steeds beter kennen. De ervaring is dat moeders onderling veel steun van elkaar ontvangen. En natuurlijk krijg je veel handige tips en trics die jouw rol als moeder nog makkelijker maken.

Bron van informatie

Op facebook kun je deelnemen aan een besloten facebookgroep voor de cursisten van Babyborah. Hierin kun je de vragen die je hebt ná de lessen stellen en makkelijk weer terug vinden. Op deze manier wordt het een bron van informatie voor alle (aanstaande) moeders die lessen hebben gevolgd bij de cursussen van Babyborah.

Aanvraagformulier

  •  

“ik heb mijn passie voor lesgeven, yoga en mindfulness gecombineerd met mijn passie voor het (aanstaande) moederschap”

Deborah Lodhia - Gibson
‌coach, BabyBorah

Happy Moeders

Emmy

Ik heb Deborah bijna een half jaar iedere week als coach mogen zien tijdens mijn zwangerschap. Deborah is een hele vriendelijke, kundige en betrokken vrouw met humor. In de lessen deelt ze ook haar eigen ervaringen met zwangerschap, bevallen en het moederschap. Hierdoor ontstond er gelijk een fijne open sfeer in de groep en durfde ik ook mijn eigen ervaringen te delen. Positief of negatief, Deborah schept ruimte voor alles!

Maaike

Mijn eerste bevalling eindigde na 16 uur in een keizersnede. Ik raakte meerdere malen in paniek ondanks dat ik yogalessen had gevolgd. De lessen die ik destijds heb gehad waren niet gefocust op de ademhaling en bewustwording van het lichaam. Deborah heeft mij geleerd te vertrouwen op mijzelf. Onze tweede dochter is via de natuurlijke weg gekomen in 7 uur tijd. Ik was rustig, wist wat ik moest doen en ben zelfs onder de douche in slaap gevallen terwijl de weeën door bleven gaan. Door de ademhalingstechnieken zat ik in mijn eigen bubbel en had ik amper pijn. Ik ging bewust mijn bevalling en moederschap in.

Mariska

Mijn bevalling liep uiteraard anders dan ik van tevoren bedacht had. Maar door de ontspanningsoefeningen én de positieve mindset die Deborah met haar lessen brengt, is het voor mij een hele bijzondere ervaring geworden. Het ter wereld brengen van mijn baby stond centraal in plaats van de pijn. Als je tegen jouw bevalling opkijkt, zou ik de lessen bij Deborah zeker aanraden.

Lenneke

Voor mijn bevalling heb ik de zwangerschapscursus mogen volgen bij Deborah. Maar ook na de bevalling had ik behoefte aan lessen waarin je even helemaal tot ontspanning komt. Heerlijk zo’n moment voor mezelf! Daarnaast is het ook heel fijn om mede moeders te leren kennen en met elkaar onze verhalen te delen.

Vyrena

Deborah is een open en vriendelijke vrouw, waarbij ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik keek daarom ook elke week uit naar de lessen, omdat ik dan even helemaal met mijzelf en de baby bezig kon zijn. Juist in deze tweede zwangerschap schoot tijd voor mijzelf er nogal eens bij in. In het stukje theorie hoorde ik ook weer nieuwe dingen welke ik niet wist, en maakte mij bewust van het feit dat ik een keus heb in heel veel dingen rondom de baby en de bevalling. Een goede raad van Deborah was dan ook altijd: volg je hart!

Sylvia

Ik heb de cursus gevolgd om mij meer inzicht te geven in mijn zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. Deborah coacht je op verschillende gebieden. ik heb de lessen als heel prettig ervaren, juist omdat Deborah een prettige sfeer wist te creëren door haar vriendelijke en open houding. Deborah coacht je vanuit haar persoonlijke ervaringen. Daardoor heeft ze mij echt geholpen om de bevalling ontspannen in te gaan.